dimecres, 25 d’agost del 2021

ESPETS I MEROS A CAP DE CREUS

Aquesta és una crònica testimonial, de les tres immersions que hem fet aquest agost al Cap de Creus en companyia de l'amic Javier Grandío, amb el Centre d'Immersió Cap de Creus de Llançà.

Hem fet vídeos, que són de baixa qualitat perquè estan fets amb una mena de go-pro senzilla que ens han deixat, però serveixen per fer-se una idea de com està (de bé) el fons marí de Cap de Creus gràcies a la protecció de la qual gaudeix com a Parc Natural. 

Vam començar amb una immersió "suau" a Cala Guillosa, on vam veure grups moolt nombrosos de castanyoles, sards, salpes... i també vam veure una escórpora força grossa.

Vídeo d'un minut i escaig de la immersió a Cala Guillosa. 

La segona immersió va ser als Furallons de Cala Prona.  Aquest lloc d'immersió mai decep.  Sembla que el banc d'espets (barracudes) ja s'ha establert allà.  És impressionant quan les tens tan a prop!  A més, també s'hi veuen alguns meros, i passa algun dèntol (sovint massa lluny per captar-ne imatges). 

Vídeo d'un minut de la immersió als Furallons.

La tercera immersió va ser a l'Encalladora, just davant de Cap de Creus, i al costat de Massa d'Or. Aquí els protagonistes van ser els meros.  En sortien per tot arreu! alguns, d'enormes.  També hi havia algun grup d'espets, un grup de 5 o 6 sards imperials i... 4 milanes!!  (al vídeo es veu la sombra d'una d'elles).  Un festival !!! 

Ah, i hi ha una escletxa amb gorgònies espectacular!

Vídeo d'un minut i mig de la immersió a l'Encalladora.

Fantàstic! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada