dimecres, 28 d’abril del 2021

UN MATÍ ENTRETINGUT - OCELLS EN MIGRACIÓ

Tenim la sort que des de la finestra de l'estudi veiem el solar del costat de casa, encara no edificat. És un bon lloc per observar-hi ocells. N'hi ha que hi són fixes tot l'any (mallerengues carboneres i blaves, pardals comuns i xarrecs, alguns fringíl·lids, tórtores turques i tudons, merles... i malauradament, també els gats del veïnat :(

I n'hi ha que només els veiem en migració, com és el cas de les espècies que s'han deixat veure aquest 28 d'abril de 2021. 

Ha estat un matí tan especial (per la diversitat -simultàniament- i durada) que hem decidit fer crònica i penjar vídeos al youtube (al final trobareu els enllaços).

El cas és que primer ha arribat una femella de bitxac rogenc (Saxicola rubetra) i més tard s'ha deixat veure el mascle:

S'hi han estat des de mig matí fins tarda enllà, movent-se constantment des de la tanca cap a les herbes i de les herbes a la tanca. I també han entrat al nostre jardí, cosa que ens ha permès incrementar la llista d'espècies que han passat per casa (anteriorment l'havíem vist al terreny del costat).
A estones es podien observar junts el mascle i la femella. 
En un moment donat, mentre observàvem la femella de bitxac rogenc, ha vingut a fer-li companyia una tallareta vulgar o comuna (Sylvia communis), a baix a la dreta de la imatge:
També s'hi ha estat unes quantes hores.
I, per acabar d'animar el matí, ha arribat un mascle de mastegatatxes (Ficedula hypoleuca), que durant una estona ha estat acompanyat del bitxac rogenc i un pardal comú:
Ha estat un matí emocionant. Poques vegades es veuen (sense sortir de casa) les espècies que apareixen a la següent imatge una al costat de l'altra.
Hem fet dues versions de vídeo per deixar constància d'aquesta jornada tan especial:

Versió breu d'1 minut.

Versió de 2 minuts
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada