dijous, 7 d’octubre del 2021

TORNEM AL DELTA DE L'EBRE, AMB MOTIU DEL #dbf2021

Encapçalem la crònica amb la imatge d'una de les diverses àligues pescadores que vàrem veure el cap de setmana del 24 al 26 de setembre de 2021 a la nostra estada al Delta de l'Ebre (aquesta de la foto era prop de Lo Goleró).
La celebració del Delta Birding Festival sempre és una bona excusa per baixar-hi.  Així, a part de gaudir del paisatge i els ocells, et pots retrobar amb amics i coneguts motivats per l'ornitologia, passejar per la Fira i escoltar algunes ponències. 

Aquesta vegada el Delta estava especialment espectacular degut a les darreres pluges.  Els camps molt inundats no eren bons per veure limícoles, i l'absència de platges a la vora de llacunes i vora el mar tampoc, però per la resta era preciós. 
Vàrem començar per la zona de Lo Goleró i després vam baixar cap a l'hemidelta sud.  Majoritàriament ens vàrem desplaçar al voltant de l'Encanyissada i la Tancada, no deixant de passar per camins entre els camps i les llacunes, com ara, el que porta cap a Patrau i el camí de l'anglès (pels quals no havíem anat gaire les altres vegades i ens van agradar molt), o els camins paral·lels a la carretera que va de Sant Carles de la Ràpita al Poble Nou del Delta. 
El paisatge era com un mosaic de camps d'arròs encara pendents de la sega, combinat amb camps acabats de segar, camps totalment inundats, i camps on les plantes d'arròs ja tornaven a rebrotar i reverdejar.  Preciós! 
A la Tancada, amb Mon Natura i les carpes del Delta Birding Festival al fons, més flamencs que mai ajuntats a la mateixa zona (probablement perquè a altres racons hi havia molta més fondària d'aigua):
També a Lo Goleró vam poder veure un bonic grup de flamencs, com una postal amb el far al fons: 
A continuació, imatges d'alguns dels ocells que vàrem veure:
Gavià argentat

Grup de gavines rialleres en un camp

... i ara en un filat elèctric. 

Xatracs grossos prop de Patrau
...i un volant. 

Martinets blancs acompanyats d'un gavià argentat jove

Martinet ros

Capó reial

Fredeluga

Gamba verda

Tèrrits variants

Tèrrits menuts

Corriol gros

Remenarocs

Orenetes vulgars (reposant durant la migració)

I una altra àliga pescadora, en aquest cas, prop de Poble Nou.

Acabem amb una imatge de la posta de sol, i amb un enllaç al vídeo que resumeix -en 5 minuts- més de dos dies al Delta de l'Ebre.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada