dissabte, 15 de juliol de 2017

ZIGA-ZAGUES CAP AL SUD (IV): DESIERTO DE TABERNAS

                                                      Cuaenlairat (Cercotrichas galactotes)

Sabent que al Desierto de Tabernas s'hi pot veure cuaenlairat i pinsà trompeter, decidim provar de fer el tercer (i potser quart) bimbo de les vacances. Anem cap a la zona i, en veure la magnitud de l'espai, pensem que estem davant d'una segona missió impossible, com la del linx. No obstant, ja que hi som, optem per gaudir del paisatge ...sense deixar de buscar, és clar.
Comencem per la zona propera al poble de Tabernas: 
Però ben aviat intuïm que no és aquí on hem de buscar i decidim anar cap a les rambles, al fons de les valls.  Tot i que ens costa trobar l'accés, finalment ho aconseguim agafant el camí que porta cap al "Decorado Texas Hollywood", un lloc d'aquells on fan espectacles, com a les pel·lis de l'oeste (perquè resulta que en aquest desert s'hi havien filmat moltes pel·lícules d'indis i vaquers.
Sense ser-ne conscients, anem cap a la Rambla del Buho, una desviació cap a la dreta abans d'arribar al "Texas Hollywood".
Aquesta vegada la sort ens acompanya i, en un racó amb canyissos i algunes figueres de moro, descobrim el cuaenlairat (Cercotrichas galactotes): 

Ben aviat ens adonem que no està sol (o sola):
El poll encara no en té prou:
Després de mirar una estona l'espectacle, seguim la rambla.
Trobem un plafó una mica atrotinat que ens situa: 
Seguim cap al mirador del Llano del Buho. Estem de sort i no fa gaire calor. Podem anar parant i observant. 
No apareix per enlloc el pinsà trompeter, però veiem còlits negres (Oenanthe leucura) per tot arreu:
I un gaig blau (Coracias garrulus):
També capsigrany (Lanius senator):
I, damunt el vidre del cotxe, un saltamartí que es deixa observar ben tranquil·lament:
Un cop dalt, en un lloc que fa de mirador natural, observem el Llano del Buho i ens sorprèn que algú tingués la idea de plantar oliveres aquí al mig del desert. Sigui com sigui, és una bona imatge per acabar aquesta etapa. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada