dissabte, 15 de juliol del 2017

ZIGA-ZAGUES CAP AL SUD (II): CORRAL RUBIO

                                                               Ànec cap blanc i cabussó collnegre

En la segona etapa del viatge cap al sud descobrim un espai molt interessant, amb Corral Rubio al centre, que també inclou part dels municipis de Pétrola i Bonete. El més interessant és que pots observar en pocs metres de distància els ocells de zones humides i els de secà. 

Sortim ben d'hora de la zona de Xàtiva, on havíem passat la nit, i pocs quilòmetres abans de Corral Rubio apareix davant nostra la Laguna de la Higuera o del Saladar.  
Sorprenentment, només d'arribar hi veiem ànecs cap blancs o malvasies cap blanques (Oxyura leucocephala):  
No ens havíem pas imaginat que poguéssim fer bimbo tan aviat, i tampoc que els veiéssim en companyia de cabussons collnegres (Podiceps nigricollis):  
Ens entretenim una estona en aquesta llacuna (on també hi ha flamencs, xibecs, morell cap roig, fotges, polla d'aigua...) i seguim el camí passant pel costat de la Laguna de Hoya Chica, a la foto darrera les bales de palla:
Comencem a trobar-nos amb els jovenets de les famílies...
Ànecs collverds (Anas platyrhynchos):
Ànecs blancs (Tadorna tadorna):
Cames llargues (Himantopus himantopus):
...en aquest cas, vigilat de prop per l'adult: 
En aquesta llacuna, molts becs d'alena (Recurvirostra avosetta) volant cap aquí i cap allà.
Prop de la llacuna, una fredeluga (Vanellus vanellus) solitària: 
Travessem Corral Rubio i agafem la carretera en direcció Bonete. Som a la zona dels secans. Ens endinsem per camins rurals. 
I tornem a estar de sort!  A la llunyania, veiem un grupet de piocs salvatges (Otis tarda), ...i més endavant, d'altres.
Intentant passar desapercebuts, uns sisons (Tetrax tetrax) es passegen prop del piocs:
Vora un camp, un aligot (Buteo buteo) probablement esperant l'oportunitat de caçar:
De preses no n'hi deuen pas faltar a l'aligot, perquè veiem conills (Oryctolagus cuniculus) per tot arreu. Com aquesta cria, fent el tafaner a l'entrada del cau: 
Voltant per la zona, descobrint altres llacunes (moltes de les quals no surten al google maps), veiem còlit ros, arpella, puput, botxí, torlits, xixelles, cruixidells, cogullades, cueretes blanca i torrentera, perdius, mussol comú, passerells, caderneres, ... 

Marxem quan comença a apretar la calor. És un lloc ben recomanable per visitar de camí cap al sud.  Aquesta vegada, direcció Sierra de Andújar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada