dilluns, 17 de juny del 2019

PRIMERA IMMERSIÓ DEL 2019: A L'ESCALA

Per raons diverses, que no vénen al cas, portàvem gairebé un any sense fer immersió. En teníem moltes ganes però teníem dubtes de si els equips (reguladors, jaquets...) estarien en condicions després de tant de temps sense fer-los servir.  
Per això, el 16 de juny, optem per una immersió "fàcil" i -gràcies a en Ramon Torrents que ens porta amb la seva barca- ens submergim prop de la Cova de la Sal, a la paret del sud de Cala Montgó.
Encara en superfície, podem veure la torre de vigilància i les cases de Montgó:
Fem una immersió tranquil·la i, durant gairebé una hora, podem observar diverses espècies d'animals en un paisatge majoritàriament rocós.

A continuació, el més destacable...

Un gran ermità (Dardanus calidus):
 Unes escórpores (Scorpaena sp):
Una vaqueta suïssa (Peltodoris atromaculata), a la sorra: 
A mesura que ens acostem a Punta del Milà, el coral·ligen es fa més present i és més bonic. En algun forat, el corall vermell (Corallium rubrum) destaca en mig d'altres espècies com esponges, anèmones incrustants, ascidies...
En primer pla, una gorgònia taronja (Leptogorgia sarmentosa):
De sobte, veiem una morena (Muraena helena) que treu el cap per un forat i, cansada que li fem fotos, decideix anar a donar una volta:
I la gran distracció de la immersió és la gran quantitat de llagostes (Palinurus elaphus), algunes molt grosses, que anem trobant en forats de les parets:
 
 Aquí un vídeo divertit ;-)

I per acabar, una foto del grup, amb en Pere Carrera i en Ramon Torrents:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada