diumenge, 4 de gener de 2015

UN GALL A 37 METRES DE FONDÀRIA

Avui hem fet la primera immersió de l'any a Llafranc. Hem estat de sort perquè la mar era força plana (la tramuntana havia d'arribar una mica més tard).
Hem anat amb el centre d'immersió Triton Diving Llafranc, un dels nostres centres preferits pel bon tracte que ofereixen la família que porta el centre.  Avui ens han atès en Marc, la Míriam i l'Emiliu.  Ens hem equipat a les seves instal·lacions i hem anat a peu cap al port, on en Marc ha acostat la pneumàtica Boomerang amb la quan hem anat al punt de busseig.
La immersió d'avui ha sigut a l'Ullastre III.  Tan bon punt ens hem ficat a l'aigua ja hem vist molt peix i un parell d'espets que han passat com un coet davant nostre. Hem anat baixant per la paret plena de gorgònies i quan érem als 37 metres ens ha aparegut davant nostre un preciós gall o peix de sant Pere (Zeus faber). A aquesta fondària la visibilitat no era massa bona però aquí teniu unes fotos per fer-vos una idea:
 
Cap de pocs minuts, quan ja anàvem tirant amunt, un altre exemplar de peix de sant Pere se'ns ha aparegut just al nostre costat.  Ni el vèiem!  ...sort que s'ha mogut al passar-li tan a prop.
Ja per sobre dels 20 metres, ens hem entretingut amb les espècies típiques del coral·ligen, com aquest ascidi roig (Halocynthia papillosa) al costat d'una gorgònia vermella (Paramuricea clavata) que sovint agafa tonalitats grogues, i d'anèmona incrustant (Parazoanthus axinellae):
O aquesta gorgònia taronja (Leptogorgia sarmentosa):
Però el que més ens ha cridat l'atenció ha sigut aquest ofiuroïdeu, preciós i poc comú, que hem pogut identificar un cop a casa gràcies a en Manel Gazo que, per tuiter, ens ha dit que es tracta d'un Astropartus mediterraneus:
I, ja a les acaballes de la immersió, en una escletxa difícil de fotografiar, un exemple de convivència ben especial: una morena (Muraena helena) amb una ferida prop de l'ull arraconada a un enorme congre (Conger conger), amb companyia d'un moll reial (Apogon imberbis) i de gambetes de diversos tipus que malauradament no han sortit a la foto:
I, per acabar, un sard (Diplodus sargus) ens ha acompanyat fins a la parada de seguretat dels 6 metres:
Hem sortit de l'aigua amb un sol radiant i hem tornat fins a port molt satisfets per haver estrenat tan bé l'any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada