diumenge, 18 de gener de 2015

LLÚDRIGA PER PRIMERA VEGADA

Abans que es fes clar, hem sortit de casa per fer una excursió matinal per les vores del Fluvià, per observar ocells i altres animalons.  El riu fumejava perquè la temperatura ambient era de 2 graus sota zero.  Els corbs marins pescaven sense parar.
Nosaltres observàvem amb els binocles les diferents raconades del riu i, de cop, hem vist un caparró que sortia de l'aigua, darrera d'un tronc:  La llúdriga!! (Lutra lutra)
Ha tingut una primera aparició molt breu i ja ens pensàvem que l'havíem vista prou, fins que ha tornat a aparèixer, ha sortit de l'aigua, i s'ha deixat observar perfectament.  Fins i tot ha pescat davant nostre.  Es movia per una zona plena de troncs flotant.
De cop s'ha cabussat i cap de poc l'hem vista a l'altra banda del riu, a la riba, on tenia un raconet que semblava un amagatall.
Cap d'una estoneta, ha tornat a sortir al mig del riu, a la zona dels troncs.
Aleshores ens hem adonat que en realitat hi havia dues llúdrigues!  Quina sorpresa més agradable! Aquí es poden veure totes dues:
De sobte hem observat un espectacle que no hem pogut copsar amb la càmera i que és difícil de descriure:  La llúdriga del mig del riu ha pescat un peix força gros i, en comptes de menjar-se'l com les altres vegades, l'ha deixat damunt el tronc i s'ha tornat a cabussar fent unes esquitxades que tampoc havíem vist abans. Quan ha tornat a sortir no estava sola.  L'altra llúdriga s'havia acostat per sota l'aigua i han jugat un moment entrellaçades. ...tal com havíem vist vegades en els reportatges de la televisió.  Emocionant!
Les hem anades observant fins que s'han cabussat i han desaparegut de la nostra vista.
Després d'aquesta experiència tan fantàstica, hem seguit la ruta per la vora del Fluvià.  El paisatge ben glaçat però ben bonic. 
Mentre el riu seguia fumejant hem pogut observar, a més dels corbs marins i les llúdrigues: agró blanc, bernat pescaire, ànec coll-verd, cabussets, polla d'aigua, cuereta blanca i torrentera, pigot garser gros, cornelles, tudons, aligot, pinsans, pit-roig, cargolet, merles...  Una bona sortida!

1 comentari: