diumenge, 23 de novembre de 2014

AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ EN UN DIA AMB LLEVANTS

Avui hem passat el dia als Aiguamolls de l'Empordà amb un grup d'amics i amigues que gaudim junts de la natura i dels ocells. Climatològicament -i fotogràficament- parlant, el dia no era gaire favorable; hi havia llevantada i això comportava molta humitat i un cel molt gris. Però, hem assolit perfectament l'objectiu de passar-nos-ho bé junts, veient ocells.

El punt de trobada ha estat als estanys del Matà. Comparat amb altres vegades que hi havia grups molt nombrosos d'ànecs i altres espècies, avui estaven molt buits d'ocells. De fet, tots els estanys que hem visitat estaven més o menys igual.
No obstant això, al final del dia hem fet llista i déu-n'hi-do les espècies que hem vist.  
Les que veureu a continuació són una petita part:  les que tenim foto acceptable (...ja hem dit que no era un bon dia per fer fotos).

Al Matà, com és habitual, no hi han faltat les cigonyes:
I tampoc els cavalls:
Hi havia grups nombrosos de fredelugues que, de tant en tant, aixecaven el vol amb els seus xiscles característics:
I un grup nombrós d'oques, enmig de les quals alguna oca egípcia (com a mínim 3):
No hi havia gaire ànecs i els que hem vist eren sobretot coll-verds.  Tot i així, des de l'Aguait del Bruel hem vist ànec griset:
I xarxets:
També des de l'Aguait del Bruel, un corb marí gros:
I una arpella vulgar (femella, com gairebé sempre):
A la tarda, també a la zona del Matà, hem vist un estol d'estornells que s'anava a dutxar abans d'anar-se'n a dormir, i feien unes esquitxades considerables:
Des d'allà mateix ens ha cridat l'atenció aquest bernat pescaire que s'ha buscat un pedestal:
Tot i ser menys espectaculars, també hem vist ocells petitons, com titelles, trists o pit roigs:
I abans de marxar del Matà ens ha sorprès una reineta enfilada en una branca d'un arbre.  Preciosa!:
Per acabar la jornada hem anat a treure el cap als Estanys Europa i la depuradora.  No hi havia gens de moviment.  A l'estany, res de res.  Però als canyissos i a l'arbre del costat de l'observatori hem pogut veure un blauet que ha intentat pescar davant nostre (i aquesta vegada no ho ha aconseguit):
I deixem pel final de la crònica unes fotos de mala qualitat, que hem fet a primera hora del matí, a la zona de la Gallinera, que posem per deixar-ne constància:  un grup de perdius (n'hi havia 9), un falcó pelegrí i una arpella pàlida.
Bon balanç, per les espècies vistes i per la companyia!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada