dissabte, 28 de desembre de 2013

COM VÀREM FER LA BASSA DEL JARDÍ


Ens acabem d'adonar que en aquest bloc no havíem presentat mai la nostra bassa. Tot un "tresor" per nosaltres. Així doncs, a continuació podreu veure com la vàrem construir (la primavera del 2011).  Partíem d'una bassa més petita, prefabricada, i ens vàrem atrevir a fer-ne una de més gran, animats per la lectura del llibre de l'Albert Ruhí, "La natura al teu jardí" i per l'experiència positiva que ja teníem amb la bassa petita. 

A continuació veureu els passos que vàrem seguir. Diríem que no calen gaires comentaris. Bé, sí, només un: utilitzem aigua de la pluja, atès que tenim un dipòsit d'aigües pluvials sota el jardí, on captem l'aigua de les teulades quan plou.
 
A la part dreta de la bassa, on hi ha els còdols, és on hi ha la connexió amb el filtre (amagat sota la caixa de fusta):
Ara, dos anys més tard, la bassa té tota una altra pinta.  L'any passat hi vàrem afegir un petit salt d'aigua, que agrada molt als ocells.  Alguns s'hi fiquen directament a sota, com si fos una dutxa.  Altres, prefereixen l'opció banyera.  Sigui com sigui, és fantàstic!

Aquesta és la imatge d'avui mateix.  Sembla una mica desmanegada però preferim no tocar la vegetació morta fins que s'acosti la primavera.  Ens sembla que els ocells la prefereixen així, i no ben "pelada".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada