dimarts, 4 de juny del 2013

ROSES, ENCIAMS, TUDONS, MALLARENGUES I ALTRES ESPÈCIES

Després d'alguns caps de setmana amb sortides a la natura, aquest dissabte i diumenge ens hem quedat a casa i, per sort, ha coincidit amb un dels moments més esperats de l'any al nostre jardí:  la florida dels rosers.
Però els rosers no són els únics que assenyalen la primavera.  També l'hortet comença a fer bona pinta. Amb l'ajuda de l'avi Quico hem fet una protecció contra les pedregades.  Així queden ben cobertes les tomaqueres i els enciams.
 
Ens agrada passar estones en aquest espai força equilibrat format pel jardí, la bassa i l'hort.
 
 
Just sota els peus de l'Helena (al fons del jardí) hi ha un dipòsit d'aigües pluvials de 10.000 litres que ens permet regar tots aquests espais. Com podeu suposar, està totalment ple! 

Tot sovint ens visiten ocells de diverses espècies.  Portem el recompte de les espècies vistes des de casa i en portem 57, algunes de les quals les veiem a la distància, quan segueixen el curs del diu Ges, que no ens queda gaire lluny.

Una d'elles, el tudó. Com el que surt al fons de la foto, darrera l'Helena.
Aquest tudó (i altres companys seus) han trobat el gust a la dutxa a la bassa:
 
 
 
Però, l'espectacle d'aquest cap de setmana l'han protagonitzat les mallerengues carboneres: ha arribat un progenitor amb uns quants polls i els ha anat alimentant un darrere l'altre, a les branques del lilà. Un cop tips, s'anaven a abeurar a la bassa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I també ens ha visitat el boscarler que vàrem identificar l'altre dia.  S'ha estat "dutxant" amb l'herba molla pel reg del matí.
Que bé que s'hi està a casa!  i quin goig poder gaudir de la natura sense ni gairebé aixecar-se del sofà!

PD:  I ara, recomanem que cliqueu damunt la primera foto i mireu amb més detall les imatges.  Les de les mallerengues valen la pena!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada