diumenge, 23 de juny del 2013

PEIXOS LLUNA I UN SANT PERE A L'ULLASTRE II

Avui hem fet immersió amb el CentreTriton Diving, a Llafranc. Un dels nostres centres preferits, portat per una família molt acollidora i d'experts submarinistes. 
El mar estava pla, tot i que hi havia un cert moviment de mar de fons per la tramuntana que començava a entrar.
En el curt recorregut des de port a l'Ullastre II ja hem vist un peix lluna en superfície.  Seria un bon presagi?
Quan hem sigut a l'Ullastre II, des de dalt es veia el fons i semblava que la visibilitat hauria millorat respecte dies enrere, però un cop a baix, hem constatat que no era pas així.

Com sempre que fem immersió als Ullastres, hem baixat gairebé a màxima fondària (una mica més de 30 metres), per després anar pujant.  Quan no portàvem ni 10 minuts d'immersió, la primera sorpresa:  un peix de Sant Pere que s'ha deixat observar i fotografiar una bona estona.  Ens pensàvem que ja no era època bona per veure'n però aquesta primavera és tan "especial" que ja no ens podem refiar de res...
Just on hi havia el Sant Pere hem vist també una llagosta molt grossa i els animals típics del coral·lígen:  gorgònies, estrelles, vaquetes suïsses...  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mentre en Xevi s'entretenia amb les fotos, la Bet ha vist un primer peix lluna que ha marxat molt ràpid.  A partir d'aquell moment, mirar "el blau" ha estat la principal ocupació, amb l'objectiu de poder repetir amb un Mola mola. I ... aquesta vegada, els desitjos s'han fet realitat:  han aparegut dos peixos lluna molt grossos, que han passat davant nostre fugint de submarinistes que venien per l'altre costat de l'Ullastre.  En Xevi ha pogut fer una foto de no gaire bona qualitat però que permet deixar constància de l'abistament.  Més tard, encara n'hem vist un altre que ha passat com una fletxa pel nostre costat.
Hem acabat la immersió entretenint-nos amb els peixos i altres espècies a poca profunditat, mentre fèiem la descompressió.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I, fi de la immersió.  Cap a dalt a la barca "boomerang"!
Si voleu conèixer el centre Triton Diving, ho podeu trobar aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada